Torslanda vinnare i bottenmötet

Torslanda HK. Foto: Marcus Bjärneroth

Det börjar dra ihop sig i Allsvenskan och det är högdramatiskt kring de båda kvalstrecken. I lördagens match mellan Torslanda HK och Anderstorps SK stod Torslanda som vinnare med 28–25.

Förutsättningarna före matchen var att Torslanda hade två matcher färre spelade än ASK och om Torslanda tog poäng hade de tagit sig till säkrare mark för att undvika nedflyttning. ASK å andra sidan behövde två poäng för att hålla Lindesberg och Kärra bakom sig. Torslanda har haft en positiv trend på sistone med två oavgjorda matcher mot Kärra och Vinslöv medan Anderstorp hade två förluster med sig i bagaget.

Matchen började i ett rasande tempo och ASK inledde målskyttet genom Johan Jonsson, THK’s Anton Hedberg fick två minuter, THK’s Carl Lindkvist replikerade, Simon Källström presenterade sig i målprotokollet med 1–2 och sen sprang Hampus Dahlkvist in i leken och gjorde fyra raka mål. Ställningen var 5–2 efter fem minuter och en smakstart för THK.

THK kontrollerade matchen de första 20 minuterna, bland annat genom Albin Rosén som satte tre kantmål och Anton Hedberg som jobbade aggressivt i försvaret och störde Simon Källström. Ställningen var 13–8 efter 21 minuter, men då började ASK äta ikapp genom Charlie Aronsson, Nils Mellert och Alexander Wedin. THK brände dessutom en straff. Vid 29 minuter och ställningen 14–11 satsade Albin Rosen från THK för ett kantmål och Nils Mellert gjorde en olovig inbrytning som resulterade i rött kort och THK-straff. I sista skedet i första halvleken såg vi Simon Källström i protokollet igen som satte halvtidsresultatet 15–12.

I inledningen av andra halvleken kom både Källström och målvakten Kenan Omarovic igång rejält och Torslanda fick en utvisning. Med tolv minuter spelade i andra halvlek gjorde Simon mål och ASK tog lednignen med 18–19. I nästa skede fick THK en dubbelutvisning på Anton Hedberg och Erik Forsmark och ASK nyttjade det väl och gick fram till 20–23. Torslanda gick in i en bättre sekvens och Gunnar Bodin och Tobias Jademan satte några bollar innan det var dags för Hampus Dahlkvist att presentera sig igen med tre snabba mål och THK återtog ledningen till 25–23 med fyra minuter kvar att spela. ASK gav sig inte och Simon Källström gjorde två mål till ställningen 26–25 med två minuter kvar att spela. Efter två långa anfall som inte medförde några mål klev Edivn Gustafsson fram och stängde matchen med 27–25 med 37 sekunder kvar och Alex Sundbäck fastställde slutresultatet till 28–25.

En rolig match med många spännande skeenden och en fantastisk publik, både hemma och borta som tillsammans med matchvärden FA Express och J.Mat&Mer bidrog med 22 500 till UNHCR och folket i Ukraina.

Text: Marcus Bjärneroth