Torslanda kör hårt: Davis, Ring och Helgesson klara

Joseph Davis, Amo HK. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

Ifjol var de nykomlingar i Allsvenskan från division 1. Nu ser Torslanda HK ut att utmana rejält efter flera starka nyförvärv.

Torslanda gjorde en fin debutsäsong i Allsvenskan och efter att ha nosat på en kvalplats blev det till slut en stabil mittenplacering. Nu pågår bygget inför kommande säsong och flera fina bitar läggs nu i ett spännande pussel.

I mars presenterades som bekant Henrik Dahlberg som flyttar hem från IFK Skövde. De senaste dagarna har det sen smattrat ut spännande nyförvärv:

Joseph Davis
Storväxt skytt fostrad i HK Aranäs som även är nyttig i defensiven. Har tidigare även spelat i HK Varberg och ansluter nu efter tre säsonger i Amo.

William Ring
Högersexa som återvänder till Torslanda efter en sejour i HP Warta. Har tidigare även slipats i Redbergslids ungdomslag.

Josef Helgesson
Blixtsnabb vänstersexa född 1995 som är fostrad i Kärra HF. Imponerande Hisingshjärta då han tidigare lirat för Backa HK och HP Warta innan han nu landar i Torslanda.

Till det så har också Jonathan Christiansson signerat ett 3-årskontrakt och tar klivet upp i A-truppen. Han är ständigt aktuell kring P00-landslaget där han är en av flera duktiga målvakter.