Tomas Lundberg får ny roll i Amo HK

Tomas Lundberg i Amo HK tröja. Foto: Amo Handboll

Veteranen och lagcoachen Tomas Lundberg får ny roll som general manager i Amo HKs elitlag, meddelar klubben på sin hemsida.

Tomas Lundberg är allt annat än en gröngöling när det kommer till Alstermo handboll och debuterade redan 1976. Amo HK beskriver veteranen som någon med ”en ovärderlig rutin i allt från att arbeta individuellt med spelare och ledare till att använda sitt väl uppbyggda kontaktnät i handbollsverige.” Det är detta tillsammans med Lundbergs förmåga av att säkerställa trivsel och att det fungerar privat för spelarna som ligger till grund för beslutet om en ny roll för lagcoachen.

Den nya rollen är som general manager för elitlaget och kommer bestå av att bland annat koordinera och tillsammans med lagets övriga ledare planera dess verksamhet. Lundberg kommer även vara länken mellan styrelse, elitgrupp, spelare och ledare.

Ska bli en av Sveriges mest attraktiva handbollsklubbar

Amo fortsätter beskriva sin målsättning för klubben och hur Lundberg har en roll i den:
”Målsättningen är att vidareutveckla elitverksamheten för att skapa de långsiktiga förutsättningarna för att vara en av Sveriges mest attraktiva handbollsföreningar där Lundberg också är involverad i samtliga spelar- och ledarrekryteringar”.

Länk: Tomas Lundberg i ny roll