Storsegrar för nykomlingarna Vinslöv och Anderstorp i Herrallsvenskan

Vinslövs HK vann stort i premiärmatchen mot VästeråsIrsta. Arkivbild. Foto: Vinslövs HK.

Det var inte bara Handbollsligan som hade sitt startskott för säsongen i helgen, utan även Herrallsvenskan. Samtliga 14 lag har under helgen spelat sin premiärmatch, och som vanligt i handbollens värld har det bjudits på såväl skrällar och överraskningar som väntade resultat – och många mål.

Kärra HF – Amo HK 27-38 (17-17)
Först ut i spelschemat var förra säsongen fyra Amo, som gästade Kärra HF som har en tuff säsong från 2019/20 bakom sig. Resultatet blev, vilket kanske inte var helt oväntat, en storseger för gästerna. Den första halvleken lyckades Kärra dock stå emot bra, och i halvtid stod resultatet på oavgjort. De sista 30 minuterna var matchen dock helt annorlunda, och Amo drog iväg till en snabb och rejäl ledning redan under halvlekens första minuter. Matchen slutade tillslut i en tolvmålsseger för gästande Amo.

AIK – Skånela IF 20-27 (10-17)
En tuff inledning på säsongen för AIK, som bara lyckades med tio mål per halvlek när Skånela kom på besök och visade upp sig. Skånela som, dock, visade på stora framgångar under förra säsongen och därför väntades vara ett tufft motstånd för hemmalaget AIK.

Tyresö Handboll – Anderstorp SK 24-32 (11-18)
En av årets nykomlingar från Division 1 Södra, Anderstrop, visade upp sig ordentligt redan under säsongens första match. Redan i slutet av den första halvleken började det gästande laget springa ifrån målmässigt, och den sjumålsledning de hade med sig in i den andra halvleken utökades sedan ytterligare i den andra.
En stark insats av nykomlingarna, där framförallt Niclas Närenborn visade upp sig med åtta mål i protokollet när Anderstorp slutligen tog med sig två poäng efter en storseger.

Kungälvs HK – Rimbo HK Roslagen 31-23 (12-8)
Kungälv och Rimbo slutade på femte respektive sjätte plats i tabellen efter säsongen 2019/20. När lagen möttes i helgen kunde man därför ha väntat sig en relativt jämn drabbning, men det var absolut inte vad Kungälv hade i sikte under matchen.
Istället tog hemmalaget en stor ledning redan tidigt i matchen, och Rimbo hade svårt att få bollarna att sitta i det offensiva spelet – bland annat så gick det ibland upp till tio minuter mellan gästernas mål.
Hemmalaget Kungälv fick slutligen med sig en betryggande seger med 31-23, och därmed även två poäng in i tabellen. Målbäst under matchen blev Andreas Franz med sina sju nätade bollar.

Hammarby IF – LIF Lindesberg 36-21 (18-11)
Tabelltvåan från förra säsongen, Hammarby, tog emot Lindesberg i säsongens första match – och de visade precis som förra året på ett starkt spel med många mål framåt. Tio minuter in i matchen hade hemmalaget tagit greppet om spelet, och därefter fortsatta det ticka iväg med mål för dem.

Resultatet rann iväg till 36-21, och Hammarby verkar vara minst sagt redo för en ny stark säsong i allsvenskan.

Vinslövs HK – VästeråsIrsta HF 32-24 (16-8)
Precis som Anderstorp visade det andra nytillkomna laget från Division 1 Södra upp sig rejält redan under säsongens första match. För motståndet stod nykomlingarna från den andra division 1-serien VästeråsIrsta – och för dem väntade en tuff match.

I tio minuter bjöds det på en jämn match i Kristianstad Arena under söndagen. Därefter var det helt och hållet hemmalaget som styrde och ställde i drabbningen, som redan i halvlek hade runnit iväg till en stor ledning för Vinslöv. VästeråsIrsta kom tillbaka starkare i starten av den andra halvleken, men avståndet upp var helt enkelt för stort för att lyckas ta igen.

En stabil inledning på säsongen från Vinslövs håll med andra ord, som slutligen kunde plocka med sig två relativt enkla poäng in i tabellen. Precis som under förra säsongen håller alltså rivalerna Vinslöv och Anderstorp jämna steg.

HIF Karlskrona – HK Torslanda Elit 26-27 (13-12)
Söndagens andra match var betydlig mer jämn och spännande, då Karlskrona och Torslanda bjöd upp till kamp om säsongen första poäng. Torslanda, som med nöd och näppe höll sig kvar i allsvenskan efter förra säsongen visade sig vara betydligt starkare inför mötet med förra årets femma Karlskrona – vilket ledde till en match som var helt öppen fram till slutminuten.

Den jämna drabbningen bjöd på såväl många mål som många utvisningar för de båda lagen. Trots sammanalagt sju tvåminutare under matchen lyckades Torslanda tillslut plocka med sig säsongens första poäng in i tabellen när Joseph Helgesson fastställe slutresultatet till 26-27.