Starkt försvar när Varberg hindrade VästeråsIrsta

Daniel Lindgren. Foto (arkiv): Krister Andersson/Bildbyrån.

HK Varberg försvarar serieledningen med passande kvaliteter och kan punktera matcher. Fyra plusmål i paus i en stadig ledning som bara blev större mot VästeråsIrsta. – Vi visar att vi är ett klart bättre lag, sade Hasse Karlsson till Hallands Nyheter.

Tränaren var nöjd med målvakt, försvarsspel, hemspring och bredden på toppen i eftersnacket. William Aronius fick axla ansvaret som straffskytt i Jesper Sivertssons frånvaro och slutade som målbäst i vinnarlaget med fem fullträffar.

Annars var det laginsatsen som imponerade, Varberg satte sig i respekt i alla delar av spelet och tillät bara 16 insläppta mål över 60 minuter.

Spänningen skingrades tidigt, temperaturen ökade ändå en smula. Varbergs Daniel Lindgren och VI:s Daniel Wolfs uppgörelse i matcnhminut 51 slutade med att båda såg rött.

– Deras linjespelare reagerade på en situation som han inte var med i och han gick på Daniel. Det blev lite gruff, men domarna valde att visa rött kort på båda spelarna. Jag tycker det hade räckt med en utvisning, var Karlssons syn på saken till Hallands Nyheter.

VästeråsIrsta–HK Varberg 16–26 (11–15)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here