SM-guldmedaljör lämnar Sävehof för OV

Eric Malmberg Westergren. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Eric Westergren Malmberg växlar ner för att kunna växla upp. Han lämnar IK Sävehof för spel i OV Helsingborg.

Årsta-produkten Eric Westergren Malmberg är klar för OV Helsingborg. Mittsexan förstärker Skånelaget efter en längre skolningsperiod i Silwing/Troja och IK Sävehof som inneburit både USM-guld, SM-guld och ungdomslandskamper. Konkurrensen på M6 är dock tuff och för att få ordentligt med speltid som 21-åring väljer han nu alltså spel i OV.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att tillhöra OV Helsingborg nästa säsong. Jag fick ett väldigt bra intryck av både klubben och staden, framförallt deras tankesätt och visioner inför framtiden. När Toni och Dennis presenterade min roll kände jag direkt att det passade in i det jag var ute efter. Det känns som ett väldigt vettigt vägval där jag är i min karriär och jag känner att jag har mycket att bidra med i jakten på att ta OV upp i ligan igen. Det blir en perfekt plats att fortsätta min utveckling på, säger han till klubbens hemsida.

– Eric har fantastiska ledaregenskaper som kommer att märkas både på och utanför plan. Jag hade Eric under min tid som distriktslagstränare i Stockholm och har sedan följt hans framgångsrika resa i Sävehof. Att en spelare som Eric väljer att fortsätta sin satsning i OV ger oss kvitto på att vi har en verksamhet som är attraktiv, säger Toni Johansson, tränare i OV.