Skånelaprofilen Janne Nilsson tillbaka som målvaktstränare

Herdeiro Lucau, här i Guif. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Janne Nilsson är ett välkänt nämn inom Skånela IF. Nu återvänder han i ny regi när han tar över som målvaktstränare för den allsvenska klubben kommande säsongen, rapporterar Skånela på sin hemsida.

Målvaktstrion Axel Åhlin-Andersson, Marcus Nilsson och hemvändande Herdeiro Lucacu kommer att få en ny målvaktstränare den kommande säsongen. Det blir klubbprofilen Janne Nilsson som har haft ”mängder av olika roller i föreningen”, vilket innefattar alltifrån spelare till tränare. Och nu målvaktstränare.

– Det ska verkligen bli roligt att få jobba med tre målvakter från Skånela som kommer från tre olika generationer. Skånela har ett intressant lag på gång det blir kul att vara en del av det. Ett roligt uppdrag där jag känner många av spelarna och ledarna. Jag ska försöka vara mig själv rollen och sprida energi och vinnarmentalitet, det som jag är bäst på, säger Nilsson på hemsidan.

Utöver rollen som målvaktstränare kommer Janne Nilsson att agera bollplank kring träningar och matcher med tränarna Jimmy Karlsson och Kalle Andersson.

– Att få med Janne med i ledarteamet känns fantastiskt. Vi alla har kopplingar till Janne på olika sätt och vi vet verkligen vad vi får. En härlig pådrivare och glädjespridare men också en stor erfarenhet och rutin av att vinna handbollsmatcher. Vi får nu en kompetens i gruppen som saknats under förra säsongen, säger Karlsson på hemsidan.