Seger för Varberg – som hänger på IFK Ystad i toppen

Filip Berentsen och Jonathan Lindberg, HK Varberg. Foto: Roland Johansson

Varberg hade länge serieledningen i Allsvenskan, men efter två raka förluster blev man omsprunget av IFK Ystad. Efter gårdagens seger med 32–28 mot HK Country tar Varberg på nytt upp kampen med Ystadslaget.

ANNONS

Varberg startade säsongen på ett minst sagt imponerande sätt då man demolerade allt motstånd och gick upp i serieledning. Fram till den 16:e omgången hade man bara förlorat en match och man såg ut att gå mot uppflyttning till Handbollsligan. Men så kom två raka förluster, först mot Önnered och sedan mot Tyresö, och IFK Ystad kunde gå ikapp och förbi.

Därför var gårdagens seger mot HK Country så klart oerhört viktig för Varberg. Nu är man två poäng bakom ett IFK Ystad som ser otroligt starkt ut.

Hemmalaget må ha vunnit med fyra bollar till slut, men det satt långt inne. Nästjumbon hade ledningen med tre mål i paus och det dröjde till det var mindre än tio minuter kvar innan Varberg hade satt in det avgörande rycket. Stor matchvinnare för hemmalaget blev Filip Berentsen som gjorde nio mål.

IFK Ystad leder Allsvenskan med 31 poäng, Varberg har 29. IFK Ystad har chans att sätta press på Varberg genom en seger mot Tyresö på lördag.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here