Seger för Amo i Alstermo

Amos Oliver Olsson jublar. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

För Amo HK var dagens träningsmatch den andra för säsongen. För division 1-laget RP Linköping var det säsongens första. Amo fick tidig revansch efter förlusten mot IFK Ystad under gårdagen.

Amo premiärspelade under gårdagen mot IFK Ystad. En match smålänningarna förlorade med klara 39-25. Det skiljer dock en division på lagen. Det gjorde det också i dagens möte, där skillnaden var att motståndet RP IF Linköping kommande säsong kommer husera i division 1.

Matchen spelades i Alstermo och första halvlek blev en jämn tillställning då lagen följde varandra. 17-17 var resultatet i paus. RP skriver på sin hemsida att det uppställda spelet fungerade bra, och att farten och de nya rörelserna gav utdelning för det östgötska laget.

I andra halvlek är det möjligt att orken och divisionsskillnaden spelade ut sin rätt. Amo lade i en ny växel och drog ifrån. 19-7 skrevs siffrorna till i den andra halvleken. 36-24 blev slutresultatet. Därmed är säsongen inledd för RP och Amo inkasserar sin första seger för säsongen 20/21.