Samuel Johannesson flyttar till OV Helsingborg

OV Helsingborg har satt igång personalförändringarna inför omtaget i Allsvenskan. Det nedflyttade laget förstärker med målvakten Samuel Johannesson.

IF Hallby bidrar med Helsingborgs nya keeper. Samuel Johannesson har Uddevalla-bakgrund och startade karriären i GF Kroppskultur.

Från och med nu har han bara framgång i OV för ögonen.

– Jag ser väldigt mycket fram emot en flytt till OV Helsingborg, det är en klubb som jag bara har hört bra saker om. OV måste nästa säsong räknas som ett topplag i Allsvenskan och ska slåss om att komma tillbaka till Handbollsligan, något som är helt i linje med mina egna målsättningar, säger han i ett pressmeddelande.

OV Helsingborgs målvaktsrockad till 2021/22 innebär att Linus Olsson lämnar. Superrutinerade Michael Andersson finns kvar när Johannesson kommer in i konkurrensen.

– Jag har följt Samuel ända sedan hans tid i Kroppskultur och
har alltid blivit imponerad över hans placeringsförmåga och därmed hur han alltid får det att se väldigt enkelt ut att rädda bollen. Han kommer tillsammans med Micke bilda ett perfekt målvaktspar och vi känner oss därmed väldigt trygga med uppställningen på målvaktspositionen, säger tränaren Toni Johansson i pressutskicket.