Sääf avgjorde sent för Amo

Amo HK. Foto: M.Storm

Amo HK är ny tvåa i Allsvenskan, detta tack vare bortaseger mot VästeråsIrsta med 24–23. Matchen var jämn från start till slut – Erik Sääf avgjorde sent för bortalaget.

VästeråsIrsta har gjort det bra hela säsongen och verkligen överraskat, så Andreas Stockenberg och hans lag åkte säkert till match med full respekt för sin motståndare. Och visst blev det en batalj i Bombardier Arena.

Amo inledde bäst och gick fram till ledning med 9–5 innan VI vaknade till liv och skapade nerv inför den andra halvleken. Efter en stark avslutning av hemmalaget på första halvlek  var ställningen i paus 9–10.

Skulle Amo kunna rycka ifrån i andra? Nej, det lyckades de aldrig med. VI har en härlig moral i sitt lag och hängde med hela vägen. När Mathias Mark Pedersen gjorde sitt nionde mål fram till 20–23 med mindre än fem minuter kvar var det ett tufft läge för hemmalaget, men de kämpade sig tillbaka och några minuter senare var det kvitterat.

Avgörandet skulle dock komma och det var Erik Sääf som satte dit 24–23 till Amo med lite mer än en minut kvar. VästeråsIrsta lyckades inte göra fler mål och Amo tog två viktiga poäng i jakten på Handbollsligan.