Så ser Herrallsvenskan ut efter fem spelade omgångar

Hammarbys Martin Dolk. Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån.

Fem omgångar är färdigspelade i Herrallsvenskan – och under fredagen går fyra av lagen in i den sjätte spelomgången. Trots att serien har en lång väg kvar och mycket hinner att hända så går det redan nu att urskilja vissa skikt i tabellen, och under helgen som kommer väntar spännande möten på flera håll i serien. 

Som det ser ut i nuläget är poängställningen indelad i tre skikt. Längst ner i tabellen hittar vi AIK. Stockholmslaget har hittills inte lyckats vinna några poäng i serien, men tilläggas ska också att de har ställts mot delvis väldigt tuffa motståndare i inledningen av serien.

Tillsammans med AIK finns det just nu fyra ytterligare lag som har haft en tuff start på säsongen. Rimbo har fått med sig ett poäng efter en oavgjord match mot HIF Karlskrona, Kärra och Tyresö har två poäng vardera och HIF Karlskrona har hittills lyckats få med sig tre poäng in i serien.

I seriens mellanskikt befinner sig just nu LIF Lindesberg, VästeråsIrsta, Skånela på fyra poäng vardera. VästeråsIrsta, som är nya i Allsvenskan efter att ha vunnit Divison 1 Norra förra säsongen, har hittills tagit poäng mot Lindesberg och AIK. Nykomlingarna från den andra Division 1-serien, Anderstorp och Vinslöv, håller likt under förra säsongen jämna steg och har båda tre vinster och två förluster i bagaget.

Som det ser ut just nu är det framförallt fyra lag som sticker ut lite extra och har visat upp sig allra mest under de fem inledande omgångarna. Kungälvs HK och Amo HK på nio ihopsamlade poäng vardera, samt Torslanda och Hammarby som båda två vunnit samtliga fem inledande matcher och står stabilt på tio poäng så här långt in i serien.

I den sjätte omgången, som alltså inleds under fredagen, väntar flera spännande matcher lagen emellan. Bland annat så drabbar AIK och Rimbo, som båda två har haft en tuff inledning på säsongen, samman när AIK är på jakt efter sina första poäng. På lördag är det istället toppen av serien som möts, då Hammarby tar emot tabelltvåan Torslanda. Även de två konkurrenterna från Division 1 Södra, Anderstorp och Vinslöv, möts i en match som kan bli minst sagt intressant under söndagen.

Länk: Tabell och resultat