Ryktet stämde – Norgeproffset flyttar hem till Allsvenskan

David Wattström. Foto: Elverum Håndball

Det ryktades för ett tag sedan på Handbollskanalen att Elverumproffset David Wattström, 24, skulle flytta hem för spel i Önnered. För några dagar sedan bekräftades ryktet.

Vänsterkanten Wattström flyttar alltså hem till Sverige igen efter nästan två säsonger i norska topplaget Elverum. Han gjorde några matcher i moderklubben Anderstorp under vårkanten men flyttar nu till Göteborg för spel med Önnereds HK, skriver ÖHK på sin hemsida.

Såhär förklarar Wattström själv övergången och sin spelstil i ett pressmeddelande:

– Man kan säga att jag är en fysisk handbollspelare . Försöker nyttja min spänst och styrka i mitt spel och är bra försvarsspelare.

Varför ÖHK? 

– Jag besökte klubben under kvalet och fick presenterat en bra bild vad man ville med både föreningen och herrlaget. Jag tror att det finns goda möjligheter att kunna ta klivet till Handbollsligan och det är där jag vill spela. Tränarvalet av Tommy Atterhäll känns spännande och där finns också en personlig anledning till att jag valt ÖHK. Tommy är var en etablerad kantspelare och därmed kan han säkert bidra till min utveckling och det något som jag prioriterar.

Önnered avslutar texten med att skriva att man hoppas göra klart med fler spelare snart.

Länk till texten på Önnereds hemsida