RYKTE: Herdeiro Lucau sluter cirkeln i Skånela IF

Herdeiro Lucau. Foto: Maxim Thoré / Bildbyrån

Ryktande och färska rykten gör gällande att den meriterade keepern Herdeiro Lucau återvänder till moderklubben Skånela IF nästa säsong. Ett således fint tillskott till Allsvenska Märstaklubben.

Att det inte blir någon fortsättning i Eskilstuna Guif för Herdeiro Lucau nästa säsong vet vi sedan tidigare. Nu talar mycket för att nästa klubbadress för den 32-årige målvakten blir Skånela IF.

Och det var ju just i Skånela IF som Lucaus handbollsresa började i unga år. En resa som tagit honom till spel i Handbollsligan med Eskilstuna Guif och IFK Kristianstad, Bundesliga-spel med THW Kiel och Vfl Gummersbach samt spel i spanska ligan med BM Valladolid och San Antonio.

På meritlistan finns även flertalet U- och J-landskamper så väl som två framträdanden i A-landslaget för Sverige. I juli 2019 meddelade Lucau, som är född i Angola, att han fortsättningsvis kommer att spela för Kongo-Kinshasas landslag.

Passande nog så har Skånela IF bjudit in till presskonferens imorgon (onsdag) kl. 13:00 för att presentera sitt första nyförvärv till nästa säsong. Är det då en leende Lucau vi får se?