RP Linköpings trotjänare Philip Claudius avslutar karriären

Philip Claudius i RP. Foto: www.rpif.se

RP IF Linköping tappar en av sina nyckelspelare.
Trotjänaren Philip Claudius, 26, avslutar nämligen karriären.
– Egentligen är det ett antal år för tidigt att sluta för Philip, men mot bakgrund av hur hans kropp mår så är det klokt beslut, säger sportchefen Patrik Olsson till RP:s hemsida.

Den gångna säsongen slutade RP IF Linköping på en elfteplats i herrallsvenskan. I kvalspelet besegrades sedan HK Ankaret och RP säkrade därmed sin allsvenska status 19/20.

Till nästa säsong får de dock klara sig utan sin egna produkt Philip Claudius, 26. Skadeproblem och smärtor gör att 9-metersspelaren väljer att avsluta sin karriär.

– Jag har haft stora ryggproblem periodvis under de senaste säsongerna, men det har ändå fungerat att träna och spela, säger Philip. Men under den senaste säsongen har problemen blivit större och när dessutom axeln inte ville längre så kändes det som ett klokt beslut att sluta så att jag inte får för stora problem i vardagslivet, säger Philip Claudius till RP IF Linköpings hemsida.

Philip Claudius har i flera år varit en av östgötarnas nyckelspelare och valde också att vara moderklubben trogen under hela karriären.

– Det känns väldigt tråkigt att Philip inte kommer att spela med oss längre, men samtidigt har jag full förståelse för hans beslut. Egentligen är det ett antal år för tidigt att sluta för Philip, men mot bakgrund av hur hans kropp mår så är det klokt beslut. Det kommer givetvis bli svårt att hitta en ersättare till Philip, säger sportchefen Patrik Olsson.

Sedan tidigare står det även klart att målvakten Samuel Johannesson (IF Hallby) lämnar RP IF Linköping.

LÄNK: Claudius ställer skorna på hyllan