RP IF Linköping satsar mot eliten – se nya klubbmärket

Linköping är en klassisk handbollsort med fin historia och mängder av SM-guld. Nu vill RP IF Linköping lyfta handbollen upp på riktig elitnivå igen på östgötaslätten.

ANNONS

– På sikt är tanken att både dam- och herrlaget ska spela i handbollsligan.

Så säger RP IF Linköpings ordförande Stefan Nygren till Corren angående klubbens framtida ambitioner. En klubbdirektör, en sportchef och en marknadschef ska anställas inom kort och med hjälp av erfarenheter från näringsliv samt ishockey- och innebandyklubbarna i staden ska handbollen nu få ett lyft.

– Det fattas en elithandbollsklubb i regionen. RP odlar många talanger men dom försvinner iväg till andra klubbar. Vi vill få dom att stanna och skapa en handbollskultur i stan. Vi vet att det finns många som är intresserade, säger Nygren.

Om vi tittar på herrsidan så spelar exempelvis Adam Lönn (HK Malmö), Jim Andersson (HK Malmö), Hampus Nygren (HK Malmö) och Filip Berentsen (HK Varberg) i klubbar högre placerade än RP idag. På damsidan är RP också alltid starka på flick- och juniorsidan så det finns stor potential att lyfta klubben med en starkare organisation.

I samma veva har klubben också putsat upp sitt klassiska klubbmärke som ni kan se i PLAY-klippet ovan.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here