RP föll mot Amo efter ledning – inte vunnit sen november

Martin Karlsson. Foto: Viktor Ljungström

Med en fyramålsledning in i halvtid fanns det hopp för RP att ta sin första vinst på elva matcher. Så blev det inte. Amo visade moral, gick ifatt, gick om och vann med 30-28 (13-17). 

Det var en viktig match i det allsvenska bottenskiktet i Linköpings Sporthall igår. De bägge lagen låg precis bredvid varandra med RP på negativ kvalplats och Amo en poäng över.

Amo kommer också från en tung period med sju raka förluster innan vinsten senast mot Aranäs. Och igår kom alltså lagets andra raka vinst istället. För RP Linköping ser det nattsvart ut.

Laget har inte vunnit sedan den fjärde november, mot just Amo. Och igår kom lagets nionde förlust på de senaste elva matcherna, mot just Amo.

Hemmalaget inledde fint och hade med sig en saftig fyramålsledning till halvtid, dels tack vare David Näsman som var målbäst i hemmalaget med sju mål i matchen. Men efter bara några minuter in i andra halvlek hade Amo kvitterat till 19-19.

Från kvitteringen tog bortalaget över taktpinnen och viftade in sina bollar medan RP började missa allt mer. Amo vann till slut med 30-28 och skaffade sig tre poäng buffert ner till RP på kvalplats.

– Mest tillfälligheter på slutet. De sätter sina lägen medan vi missar, sa David Näsman till Corren.

RP möter sjuan Lindesberg borta i nästa match. Och Amo bör ha en bra chans att förlänga sin segersvit när laget tar emot jumbon Anderstorp hemma.

Tabellen >>