Robert Jangmo förstärker Alstermo

Robert Jangmo. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Alstermo har under dagen gjort klart med niometersspelaren Robert Jangmo som tidigare spelat elitseriehandboll med både HK Drott Halmstad och LIF Lindesberg.

Alstermo ligger i skrivande stund på en niondeplats i Allsvenskan och med sju matcher kvar av säsongen väljer nu klubben att förstärka sin trupp med Robert Jangmo. Den snabbe och spelskicklige niometaren kommer att fylla tomrummet för skadade Andreas Palmay och Daniel Steen.

30-årige Jangmo kommer närmast från sin moderklubb IFK Bankeryd som till vardags spelar i division 3. Jangmo har dock erfarenhet av handboll på betydligt högre nivå då han med både HK Drott Halmstad och LIF Lindesberg spelat i Elitserien. Jangmo har även representerat de båda Jönköpingsklubbarna IF Hallby HK och IK Cyrus med vilka han både spelat i Allsvenskan och division 1.

– Robert är listig, rutinerad och en gammal måltjuv. Han gillar en fartfylld handboll så jag tror han kommer passa bra in hos oss, dessutom har han ett imponerande CV, säger Alstermos sportchef Tomas Lundberg i ett pressmeddelande.

Robert själv uttrycker sig på följande sätt:

– Jag slutade egentligen med handbollen på elitnivå förra säsongen, men har kört på med moderklubben Bankeryd denna säsong. Jobbet tog för mycket tid, fast när Alstermo hörde av sig kunde jag inte hålla mig.

Robert debuterar hemma i en kokande Amokabel Hallen på söndag mot HK Varberg.