Profilen om Drott: ”Väldigt tragiskt och otroligt ledsamt”

Magnus Andersson. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Det är stor ekonomisk kris i Drott och klubben riskerar att gå under. Magnus Andersson är en av klubbens (och Sveriges) bästa spelare någonsin, och den forne mittnian är upprörd över det som sker i klubben i hans hjärta.

– Det är väldigt tragiskt och otroligt ledsamt. Jag är chockad, det är en klubb som betytt otroligt mycket för mig och för svensk handboll, säger Magnus Andersson till Expressen.

Det ser inte bra ut för Drott, i förra veckan begärde Kronofogden klubben i konkurs för obetalda skatteskulder på 360 000 kronor. Klubben jobbar för att få in de pengar som krävs, men har en bit kvar.

Magnus Andersson är en av många spelare som utvecklats i Drott och sedan haft en otroligt framgångsrik karriär.

– Jag har inte haft daglig kontakt med Halmstad under många år, därför har jag inte förstått hur det stod till. Att det har gått så illa är för mig en gåta.

– När jag spelade i Drott var det en av Sveriges mest välskötta klubbar. Jag vet hur mycket pengar de fick in, sedan är det något som gått åt skogen.

Magnus Andersson, som just nu är utan tränarjobb sedan han tvingades lämna Göppingen, avslutar intervjun så här:

– Jag har mycket att tacka Drott för, det var där min karriär tog fart. Många måste rannsaka sig, hur kan det gå så jävla illa? Det är en gåta.