Problematiskt för HK Varberg – hallen är för kort

Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

HK Varberg har haft en riktigt bra säsong och kommer att få kvala upp till Handbollsligan. Problematiskt nog är hallen för kort och håller inte måtten. Oavsett om Varberg kommer upp i Handbollsligan eller inte så är det, enligt Svenska Handbollförbundet, färdigspelat i den hallen.

Det råder snart kvaltider i olika serier. HK Varberg är ett av de tre lag som kvalar till Handbollsligan och det är HIF Karlskrona som står för motståndet. Redan den 27 mars är det dags för HK Varberg att välkomna HIF Karlskrona, men frågan är var de ska spela. Varbergs hall håller nämligen inte måtten då den är för kort. Det finns även ett krav på att man ska kunna ta emot 1500 åskådare. Tävlings- och domarkonsulent vid Svenska Handbollförbundet Niklas Axvallen menar att de inte kommer att backa på dessa krav.

– Nej det finns inte en chans efter som man fram till nu har haft en dispens, säger Niklas Axvallen till P4 Halland.

– Men att hitta en större hall att spela i ställer till problem, säger klubbens ordförande Peter Ideböhn till P4 Halland.

Idrottshallen som har varit lagets hemmahall väldigt länge är känd för att skapa ett stort publikintryck och en bra stämning. Men eftersom den hallen är för kort så kommer HK Varberg att byta hall till Sparbankshallen istället. Klubbens ordförande Peter Ideböhn tror dock att detta kommer att påverka deras höga publiksiffror negativt.

– Vi kommer bara att fylla halva den hallen och det blir inte samma stämning.

Klubben för samtal med kommunen om en eventuell ombyggnation av den nuvarande hallen.

Kvalmatcher HK Varberg – HIF Karlskrona:

Match 1: 27/3 HK Varberg – HIF Karlskrona
Match 2: 30/3 HIF Karlskrona – HK Varberg
Match 3: 15/4 HIF Karlskrona – HK Varberg
Match 4: 18/4 HK Varberg – HIF Karlskrona
Match 5: 22/4 HIF Karlskrona – HK Varberg

LÄNK: Läs hela artikeln från P4 Halland här.