Pokerproffs blir ny tränare i LIF Lindesberg

Stefan Karlsson. Foto: Hasse P

LIF Lindesberg presenterar en ny huvudtränare för herrlaget. Det blir Stefan Karlsson som närmast kommer från Guifs farmalag GP, det skriver Lindesberg i ett pressmeddelande.

LIF Lindesberg, som slutade på niondeplats i Allsvenskan, meddelade tidigare i mars att man kom överens om att inte skriva på nytt kontrakt med förra tränaren Ivica Zubac. Sedan dess har klubben letat efter en ny huvudtränare – och nu har man hittat honom.

Det blir Stefan Karlsson som ska ta över ansvaret för laget de kommande tre åren. Karlsson kommer från Hallstahammar, har representerat HK Eskil och Guif som spelare innan karriären som ledare startade. Han har dessutom vunnit fyra serier med seniorlag under sin tid som tränare i HK Eskil, GP och Hallstahammar, skriver LIF på hemsidan.

Det är alltså ingen duvunge som ska ta över herrlaget nästa säsong, och dessutom har han strategi i tankarna då han är ett förre detta pokerproffs, vilket han berättar för 24 i Bergslagen. 

– Nej, jag är nog en riktig handbollsnörd, säger han. Jag gick själv handbollsgymnasiet i Eskilstuna och har spelat i Guif och Eskil. Sedan försörjde jag mig som pokerproffs under 13 år innan jag återigen tog upp handbollen på allvar. Jag tränade Hallstahammar och Eskil innan jag tog mig an HK GP, säger han till tidningen.

LIF Lindesbergs sportgrupp skriver följande om tränaren på sin hemsida:

– En lång process är till ända. En process där Stefan kom in i bilden i samtal med andra tränare för ungefär en månad sedan. Flera referenser och möten senare är vi nu framme vid något vi tror och hoppas på kan bli bra. Med Stefans energi och entusiasm samt handbollskompetens tror vi att han kan bli en bra pusselbit ihop med den övriga organisationen. Har en god kännedom om oss som förening, killarna och Allsvenskan ser vi som en fördel. Även om han inte har varit på högsta nivån som tränare tidigare, så har han vunnit serier med seniorlag och det kan inte många tränare stoltsera med. Vi ser fram emot när Stefan är på plats och vi kan börja jobbet tillsammans.