Pernilla Andersson till HIF Karlskronas elitlag

HIF Karlskrona stärker upp i lagledningen kring sina allsvenska herrar. Pernilla Andersson från stadens egna tränarled blir assisterande nästa säsong. – Pernilla har den profilen vi sökte efter, säger Mikael Sandström i HIF:s sportgrupp till klubbens hemsida.

Andersson gjorde tio år tillsammans med olika ungdomslag i Karlskrona Handboll. När hon satte igång uppdraget md klubbens damer 2016 tog resan fart mot division ett.

Nu är hon istället aktuell för eliten i HIF Karlskronas representationslag.

– Pernilla är en duktig handbollstränare som har vana att utveckla unga spelare, det ser vi fram emot att få ta del av. Att hon är kvinna tror vi bara är väldigt positivt, för hela laget och klubben, säger Mikael Sandström till klubbens hemsida.

Karlskrona har sin första försäsongsträning måndag kväll, med den nya assisterande tränaren på plats. Och Pernilla Andersson ser fram emot arbetet som väntar.

– Jag tycker att laget ser intressant ut med flera hungriga unga spelare. Självklart hoppas vi ju att vi kan vara med och fajtas om en plats till Handbollsligan, säger hon till hemsidan.

Länk: HIF har gjort klart med ny assisterande tränare!