Ola Pewik stannar i Skånela

Ola Pewik visade vägen för Skånela. Foto (arkiv): Christian Örnberg/Bildbyrån.

Storskytten Ola Pewik blir kvar i Skånela IF även nästa säsong, det meddelar klubben på sin hemsida.

I förlusten över ett missat kvalspel till Handbollsligan på grund av Coronaviruset fortsätter den allsvenska trean att säkra upp kompetens till nästa säsong. Tidigare i år kom man med bomben att Herdeiro Lucau återvänder till klubben – och nu får man behålla sin värdefulla vänsternia Ola Pewik.

26-åringen med moderklubb Önnereds HK har varit en pålitlig målskytt de senaste åren i både Önnered, Ricoh och AIK. Han kom till Skånela inför säsongen och har varit en viktig del för Skånela IF:s fina facit och tredjeplats.

– Att vi för en gång skull på många år nu får behålla samtliga av de bärande spelarna på niometer är jag mycket nöjd med. Ola har varit bra i år och gjort det jag förväntar mig av honom i många matcher. Han har skyhöga toppar som vi fått bevittna i många matcher och i hans bästa stunder är han en av allsvenskans bästa spelare, säger Skånelas huvudtränare Jimmy Karlsson på hemsidan.

I kombination med de skyhöga topparna och målfarlighet som handbollspubliken sett från Pewik så eftersöker Jimmy Karlsson mer stabilitet i spelet och fortsatt fokus på försvar från sin vänsternia.

– Nu har han har varit hos oss i en säsong nu och lärt sig vårt sätt att spela och hittat sin roll i gruppen. Det är det skönt att få behålla honom så att vi kan fortsätta utveckla det vi byggt upp i år. Nu förväntar jag mig högre lägstanivå och jämnhet på Ola och en fortsatt utveckling i hans defensiva arbete. Hittar vi det tidigt så blir vi livsfarliga denna säsong, avslutar Jimmy Karlsson på hemsidan.