Nya målvaktstränare i HIF Karlskrona

Gustaf Banke. Foto: Christoffer Borg Mattisson/ Svenska Handbollslandslaget.

HIF Karlskrona ändrar i organisationen kring sina målvakter. Klubbens keeperuppställning tränas från och med nu av Claes Hellgren och Jonas Pedersen, skriver klubben på sin hemsida.

Gustaf Banke och Uros Tomic som snart inleder Allsvenskan i Karlskronas färger är redan igång med ett fysprogram i Hellgrens regi.

Nu stärks tränarleden ytterligare, Jonas Pedersen som tidigare hade uppdrag för Ronneby HK tar över det dagliga jobbet.

– Det ska bli jättekul att få vara med på denna satsning då HIF har två unga utvecklingsbara målvakter som kan gå långt med rätt arbete. Att jag får vara en del i den processen och då även får ta del av all den kunskap som Claes besitter kommer att vara mycket givande och utvecklande, säger han till klubbens hemsida.

Hellgren fanns fram till i våras bland annat i Hammarby Handbolls tränarstab. Karlskrona drar framförallt nytta av hans kunnande på distans, i slutet av augusti väntar dock ett läger med idel klargörande tester i Västerås.

– Inspirerande att få jobba med lovande målvakter. Jag har byggt upp ett koncept med fart och återhämtning som de får vara med om. Och att få vara i samma klubb som Tobias Karlsson och Robert ”Knirr” Andersson är en ära, säger Hellgren till HIF:s hemsida.

Länk: Hellgren och Pedersen tränar våra målvakter