Ny tränare klar för LIF Lindesberg

LIF Lindesberg fortsätter lagbygget

Efter förra säsongens tränarkarusell med tre olika huvudtränare har LIF Lindesberg gjort klart med en långsiktig lösning. Det är den gamla storspelaren Ivica Zubac som ska leda Lindesberg nästa säsong. 

Ivica Zubac har en imponerande spelarkarriär bakom sig med flera landskamper för både Kroatien och Bosnien och spel i champions league. Han har även spelat i den svenska elitserien i H43 och IFK Kristianstad. Tränarkarriären är inte lika lång och framgångsrik, Zubac har varit tränare i ungefär fem år. Han kommer senast ifrån Kärra HK´s damlag som han tog upp i Allsvenskan säsongen 2016/2017, förra säsongen var han klubblös. Men det är inget som bekymrar Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl.

– Han har en handbollsbakgrund som ingen annan i föreningen har. Om man tittar på hans proffsliv har han varit i miljöer som de flesta bara kan drömma om, säger Ricky Nordahl.

Efter en turbulent säsong bakom sig med tre olika huvudtränare känner Ricky Nordahl att det är skönt att den nya tränaren är på plats och redo att skrida till verket.

– Det har inte känts bra som det blev förra säsongen. Det hände saker som vi inte kunde påverka och det är olyckligt att det blev så. Men nu är det klart och det känns jäkligt skönt att vi kan börja jobba på riktigt och framåt mot nästa säsong, säger han.

Klubbchefen Ricky Nordahl är nöjd med värvningen av den nya tränaren men säger också att Zubac måste få tid på sig att sätta sin spelidé.

– Han har ett enormt engagemang kring handboll. Han kommer från en tränarskola på Balkan som skiljer sig från vad vi lär ut i grunden i Sverige. Därför kommer han behöva tid, det kommer bli ett annat sätt att träna och spela för killarna i laget. Men när det sätter sig tror jag att han kommer kunna utveckla både individer och hela gruppen, säger han.

Enligt Ricky Nordahl är Ivica Zubac en tränare som bygger upp laget bakifrån med en stark defensiv.

– Om man kollar på våra senaste säsonger så har vi släppt in för mycket mål, så det är välkommet med någon som styr upp det bakåt, säger han.

Kommer det defensiva fokuset vara på bekostnad av anfallsspelet? 

– Om man tar fler bollar bakåt får man fler chanser att kontra. Ivica är en tränare som gillar snabb handboll så det kommer bli mer kontringsspel än det har varit de senaste säsongerna, säger Ricky Nordahl.

I och med att den nya tränaren är presenterad är truppen i princip klar inför nästa säsong.

– Vi känner oss ganska nöjda. Vi letar inte aktivt efter någon ny spelare i nuläget men om det skulle komma upp något riktigt bra så får vi diskutera det då, säger Ricky Nordahl.

Vad har ni för mål med nästa säsong? 

– Det är lite tidigt att säga något specifikt resultatmål. Men det finns en stor revanschlusta i laget efter förra säsongen. Det finns ett håll vi vill gå och det är uppåt i tabellen, säger Ricky Nordahl.

De spelare som är klara för spela nästa säsong i LIF Lindesberg i nuläget är:

Målvakter: Thomas Matic och Ludvig Mattsson.

Vänstersex: Bashkim Gashi

Mittsex: Fatlum Ahmeti och Felix Johansson

Högersex: Martin Boija och Filip Ottosson

Niometer: Jesper Jakobsson, Jesper Nilsson, Axel Magnusson, Albin Järlstam, Karl Zetterlund och Elias Andersson