Ny seger när VästeråsIrsta markerade i bottenstriden

Daniel Zachrisson, VästeråsIrsta HF. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Nervös bottenstrid med överilade beslut och stressiga attacker. Nja, snarare fortsatte VästeråsIrsta stigen mot säker mark. Slutresultatet 27–25 över Tyresö Handboll var lika med fjärde raka segern.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

VI ledde med två i paus och vann med samma marginal. Däremellan fick publiken vara med om spänning men också hemmaspelarna som för det mesta höll huvudet kallt.

VästeråsIrsta ville ju för allt i världen inte öppna för något fall till platsen motståndarna Tyresö Handboll kom ifrån – den som jumbo.

Istället fullbordade sjumålsskytten Erik Gannby, Daniel Zachrisson som satte fem mål med flera en fin månad. Tyresös Alexander Holm stannade vid nio, däribland nätkänningen till 26–25 med fem minuter kvar.

Först i slutminuten kunde Gannby replikera på reduceringen med helt avgörande 27–25 och hålla liv i januarikänslan – VI har lämnat absoluta botten.

– Det var en lång och tuff höst, men vi var på rätt spår redan i slutet av november men vi fick inte resultaten med oss fast vi presterade bra handboll. Efter jul har det visat sig att det vi gör räcker till att vinna, sade Daniel Zachrisson till Västerås Tidning.

VästeråsIrsta–Tyresö Handboll 27–25 (15–13)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here