Nikola Stojcevski bland Torslandas nyförvärv

Nikola Stojcevskis senaste svenska klubb var HK Drott 2016. Foto: Erik Simander/Bildbyrån.

Torslanda HK lanserade en hel rad av tillskott under fredagen. Bland de som bär klubbfärgerna i Allsvenskan till hösten finns den garvade niometaren Nikola Stojcevski.

Stojcevski var playmaker och pricksäker skytt i Redbergslids IK och senare HK Drott mellan 2013 och 2016. 35-åringens erfarenhet kommer också från 50-talet landskamper för Nordmakedonien och en rejäl utbildning hos RK Vardar.

När elitåren var över klev Stojcevski, som gjort sig hemmastadd i Göteborgstrakten in på ny bana med bland annat tränaruppdrag i RIK:s ungdomsorganisation. Nu verkar han ha fått smak på spel igen.

Niometerslinan i Torslanda får fler förstärkningar, varav flera är bekanta sedan tidigare på Hisingen.

Carl Lindqvist är tillbaka efter en sväng i Önnereds HK där han hämmades kraftigt av korsbandsskada, dito återvändaren Alexander Henriksson har utmärkt sig med mästerskap i beachhandboll.

Henrik Dahlberg som ånyo tränar med THK-herrarna har en liknande styrka på sanden.

Edvin Gustavsson från distans och Hugo Stuivers på linjen syntes för första gången i ligaspel för IFK Skövde säsongen som gick. Torslanda räknar båda som nyförvärv inför 2020/21, plus Jonas Klahammar som tog sitt kant- och kontringsspel till HP Warta förra säsongen.

Slutligen konstaterar klubben på sin hemsida att två nya målvakter anslutit. Däribland Rex Radermacher som nyss var andraval i Önnered. Jonas Åberg kompletterar keeperuppställningen, 26-åringen hade senaste klubbadress Café Lillan i division 2.

”Truppen är en mix av unga talangfulla spelare och lite äldre rutinerade som kan visa vägen”, skriver Torslanda på sin hemsida.