Nästa mittsexa lämnar RIK – Stenberg till Karlskrona

Albin Stenberg. Foto: Tommy Holl/IBL

Transfersnurran snurrar vidare. Idag kom HIF Karlskrona med nyheten att man värvar in mittsexan Albin Stenberg från Redbergslid.

Det rör på sig på linjen i Redbergslid. Nyligen berättade vi om nyheten att mittsexan Melker Norrman lämnar Göteborgsklubben för spel i Guif. Nu annonseras nästa spelarflytt då linjen Albin Stenberg söker sig till Karlskrona för spel med HIF i Allsvenskan nästa säsong.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till en stad som andas så mycket handboll som det gör i Karlskrona. Framförallt ska det bli spännande att spela i en så välskött förening med ett ungt lag och få vara med på resan tillbaka till Handbollsligan, säger Albin Stenberg i pressmeddelandet.

Albin Stenberg kom till Redbergslid från ett ekonomiskt drabbat Drott 2017. Då började det bra för den numera 25-åringen där han fick mycket ansvar i inledningen och var målfarlig framåt. Den senaste säsongen har dock speltiden försvunnit bakom Oskar Ysander och just Melker Norrman. Förmodligen blir det fler chanser i Karlskrona nästa säsong.

– Att Albin väljer att flytta till Karlskrona och ta en roll i vårt lag tycker vi naturligtvis är enormt roligt. Hans vilja att både själv utvecklas och hjälpa andra att göra det i kombination med både erfarenhet och rutin tror vi passar bra in i truppen. säger Tobias Karlsson i pressmeddelandet.