Miguel Mbumba i AIK på heltid

Miguel Mbumba gjorde mål mot AIK hösten 2018. Numera har niometaren bytt sida till svartgult. Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån.

Miguel Mbumba tog vara på speltiden då han kom till Solna som lånespelare förra säsongen. AIK har ordnat ett fixt och färdigt kontrakt till niometaren och värvar Mbumba från IFK Skövde.

Det dröjde bara någon månad in på förra säsongen till Mbumba fick möjlighet att röra på sig. Löftet var inte riktigt bofast i Skövdes ligalag och division 2-liret han ofta fick ägna sig åt var inte tillräckligt utmanande.

Resten av spelåret kunde 19-åringen näta med bra frekvens, 59 mål i Allsvenskan. AIK blev belåtna med tillskottet och hämtar nu Mbumba helt och fullt till laget.

– Miguel personifierar allt det som vi vill stå för i AIK Handboll. Han har extremt bra fysisk, inte bara för sin ålder och han har handbollsmässiga spetsegenskaper som kan ta honom hur långt som helst, säger sportchefen Gustav Rydergård till klubbens hemsida.

Mbumba slog igenom säsongen 2018/19, efter att han varit med i Sveriges gulduppställning i U18-EM.

– Jag är glad över att få stanna i AIK och det var egentligen aldrig något snack om saken. Jag känner mig hemma här och hoppas kunna bidra så mycket som möjligt för att vi ska lyckas i år.

– Klubben gör en fin långsiktig satsning och det känns otroligt kul att vara en del av den, säger Mbumba till klubbens hemsida.

Länk: AIK värvar U18 Europamästare från ligaklubb