Mattias Thynell stannar i Helsingborg

Helsingborgs Mattias Thynell. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

OV Helsingborgs lagkapten Mattias Thynell är bestämd med att han vill stanna i klubben och ta dem tillbaka till Handbollsligan, trots flera anbud från både svenska och danska klubbar.

Mattias Thynells förra säsong präglades av en fotskada. Trots det har flera klubbar i Sverige och Danmark hört av sig under uppehållet och varit intresserade. Men i en intervju med Helsingborgs Dagblad säger han att han vill stanna i Helsingborg. Han vill vara med och föra dem tillbaka till Handbollsligan:

– Jag får förfrågningar, framför allt från Danmark. Det känns smickrande, men jag gör också klart för de som hör av sig att jag vill ta mitt ansvar här i OV. Jag trivs dessutom jättebra i Helsingborg med livssituationen och vi ska upp igen med OV, säger han.

I intervjun berättar han att han kan träna en del handboll och att foten är på väg att bli bättre. Det återstår dock fortfarande en del återuppbyggnadsträning.

Allsvenskan börjar i september men innan dess spelar OV Helsingborg i Svenska Cupen. Där möter de HK Aranäs, HK Malmö och IK Baltichov.

Läs hela artikeln här: OV-kaptenen lyssnar inte till locktonerna