Martin ”Preben” Carlsson ny tränare i LIF Lindesberg

Martin "Preben" Carlsson. Foto: LIF Lindesberg

LIF Lindesbergs säsongsstart har inte varit mycket att hänga i julgranen och därför valde klubben och huvudtränaren Stefan Karlsson att gå skilda vägar. Nu har Lindesberg hittat Karlssons ersättare – det blir Martin ”Preben” Carlsson som tar över, det skriver klubben på sin hemsida.

”Preben” har redan träffat sitt nya lag och kommer från och med måndag att börja coacha gänget. Carlssons senaste tränaruppdrag var i Anderstorps SK, ett lag han förde upp från division 1 till Allsvenskan och till en sjundeplats i serien förra säsongen.

– Det är för mig en väldigt stor ära att få chansen i LIF Lindesberg. Jag har alltid sagt att det är en av mina drömklubbar. En stor förening som har allt från elitlag ned till bollskola med parahandboll och seniorgympa. Det är en förening som man ska vara förbaskat stolt över och jag är väldigt glad över att få gå med den loggan på bröstet. Jag kommer bära den med stolthet, säger Carlsson till hemsidan.

Ricky Axarp Nordahl är klubbchef i LIF Lindesberg och säger så här om rekryteringen:

– Martin har från start visat ett stort engagemang för LIF Lindesberg och laget. Han har följt laget och känner även några av killarna sen tidigare. Vi tror att hans stora handbollskunskap/erfarenhet och engagemang och glädje är viktiga egenskaper i ett tufft läge som detta.

LÄNK: Martin ”Preben” Carlsson ny huvudtränare