Målvaktsduon stannar i Hammarby

Alexander Holmberg och Linus Bergh. Arkivfoto: Peter Jonsson.

Förra säsongen anslöt målvaktsduon Linus Bergh och Alexander Holmberg till Södermalm för spel i Allsvenskan med Hammarby. Nu står det klart att de båda blir kvar i klubben även nästa säsong, det skriver Hammarby på sin hemsida.

Bajen var ytterst nära att ta steget upp till Handbollsligan den kommande säsongen men föll på målsnöret i slutet. Två av anledningarna till topplaceringen var målvaktsduon Linus Bergh och Alexander Holmberg, som ersatte Anton Hellberg (HK Malmö) och Fabian Norsten (IFK Skövde).

25-åriga Alexander Holmberg kom till klubben från Skånela, där han spenderade sju år, och är nu taggad på en ny säsong med Bajen.

– Jag känner att jag utvecklats mycket under säsongen och känner att jag har goda möjligheter att fortsätta utvecklas i den träningsmiljö som finns här i Hammarby, säger Holmberg på hemsidan.

Den yngre i duon, 19-åringen Linus Bergh, har meriter från svenska U19-landslaget och kom till Hammarby från Täby HBK. Även han ser fram emot att utvecklas mer nästa säsong, där Hammarby satsar på att ta klivet tillbaka till Handbollsligan.

– Vi har gjort en bra säsong som vi definitivt ska vara nöjda med. Några enstaka matcher som varit mindre bra, men vi lär oss av våra misstag och tar med oss det till nästa säsong. Jag är själv nöjd med min insats under säsongen och den utveckling jag fått i Hammarby, bland annat med Martins (Norrbom) målvaktsträning, säger Bergh på hemsidan.