Målvakten blir kvar hos allsvenska nykomlingarna i VI

Niklas Åsberg. Foto: Lina Johansson

VästeråsIrsta får behålla sin målvakt Niklas Åsberg den kommande säsongen i Allsvenskan, det meddelar klubben på sin hemsida.

Som bästa lag i divison 1 Norra tog VästeråsIrstas herrar åter klivet upp i Allsvenskan till nästa säsong. Väl där får de behålla en av sina viktigaste lagdelar i målvakten Niklas Åsberg. 24-åringen har i år gjort sin bästa säsong i klubben, enligt sportchefen Andreas Bamberg.

– Niklas har även han gjort många säsonger i föreningen nu och har gjort sin bästa säsong hittills. Niklas är inte målvakten som tar 4-5 steg i sin utveckling under en och samma säsong men har under alla säsonger i VästeråsIrsta metodiskt avancerat ett trappsteg i taget i sin utveckling. Det är idag en stabil målvakt som väldigt sällan har matcher under 12-13 räddningar, säger sportchef Andreas Bamberg på hemsidan.

Utöver de många räddningarna och stabila målvaktsspelet står Åsberg för ännu en viktig ingrediens i ett vinnande recept, nämligen den ibland förbisedda egenskapen att skapa bra stämning.

– Väldigt kul att Niklas fortsätter med sin handboll i föreningen, framförallt för sitt handbollskunnande men också för att det är en väldigt omtyckt person i omklädningsrummet, fortsätter Bamberg.

Niklas Åsberg själv håller med om att han har spelat en stark säsong under VI:s uppflyttningsår och tackar, som sig bör för en lagspelare, laget för den prestationen.

– Att jag har gjort en bra säsong tror jag har mycket att göra med att vi som lag har varit väldigt bra och haft en högnivå och bra kvalitet på träningarna, både i hallen och i gymmet. Vi har byggt upp något bra under den här säsongen och det vill jag självklart fortsatt vara en del av. Sen den gemenskap, kamratskap och tävlingsmoment som idrotten ger, gör att jag trivs väldigt bra och vill fortsätta, säger Åsberg på hemsidan.