Målrik omgång 12 i herrallsvenskan

Martin Dolk och Hammarby är på plats hos Kärra. Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån.

Herrallsvenskans omgång 12 är färdigspelad, och den bjöd på såväl målrika matcher och storvinster som spännande och oavgjorda matcher. Aranäs behåller sin ledarposition efter ytterligare två poäng, men Hammarby klättrar sig allt närmre underifrån. I botten kämpar Boden, RP och Linköping för att hålla sig kvar inför nästa säsong. 

Kärra HF – HK Aranäs 22-28
Serieledande Aranäs tog ytterligare två poäng med sig in i tabellen efter fredagens match mot Kärra. Efter jämna första tio minuter kom Aranäs igång ordentligt och drog snabbt ifrån till en fyramålsledning. Halvtidsresultatet visade 10-13 och den andra halvleken höll ett liknande mönster som den första.

Gästande Aranäs fastställde slutligen resultatet till en sexmålsvinst genom David Svensson under matchens sista minut. Svensson som i och med nätade sin nioende boll i matchen.

Tyresö Handboll – Kungälvs HK 24-23
Kungälv kämpar på i den nedre delen av tabellen, och poängen som de var så nära att ta hem under lördagsmatchen mot Tyresö hade varit väl välkomna för laget. Efter en match där de båda lagen turats om att ha ledningen, kvittera och ligga i underläge så var det dock slutligen hemmalaget Tyresö som tog hem de två poängen.

För Tyresö innebär poängen att de klättrar upp till en åttondeplats i serien, på samma poäng som Kärra som innehar sjundeplatsen.

HK Torslanda Elit – Hammarby IF HF 21-24
Hammarby jagar förstaplatsen i herrarnas allsvenska för fulla muggar, och i och med tvåpoängaren borta mot Torslanda under lördagen knapar de in ytterligare på Aranäs.

Gästerna tog över kontrollen av matchen efter att Torslanda haft ledningen under de 20 första minuterna, och innan halvtid hade Hammarby skaffat sig en betryggande femmålsledning. Ledningen höll de – fram tills dess att Torslanda kvitterade med tio minuter kvar av matchen. Efter en kortare dipp så lyckades serietvåan dock ro båten i hamn och ta med sig de två poängen in i kampen om topplaceringarna.

Hammarbys Martin Dolk visade upp sig rejält under matchen med sina tio mål.

HIF Karlskrona – Bodens BK HF 40-23
Boden, som ligger i botten av herrarnas allsvenska, hade en tuff bortamatch mot Karlskrona under söndagseftermiddagen. Fram till halvtidsvilan hängde gästerna med bra, men därefter drog Karlskrona iväg ordentligt.

Det slutade i en storseger för Karlskronas del, och två viktiga poäng för blekingelaget i tabellen.

Amo HK – Skånela IF 31-32
I kampen om den fjärde respektive femte platsen i tabellen väntades en jämn match mellan Amo och Skånela – och det var precis vad det bjöds på. Lagen följdes åt genom de 60 spelminuterna, och inte förens i den sista spelminuten avgjorde Skånela genom Iris Ganebegovic och plockade hem de två poängen i matchen. Vinsten innebär att Skånela klättrar närmre Amo i tabellen, men inte hela vägen förbi.

Skånelas Simon Lindberg och Amos Mathias Pedersen var de klart bästa målskyttarna under matchen med 12 respektive 11 mål.

AIK – Rimbo HK Roslagen 29-29
Det slutade oavgjort i matchen mellan AIK och Rimbo under söndagskvällen. De båda lagen behåller därmed sina placeringar i tabellen, där AIK i nuläget ligger på en tredjeplats och Rimbo på en sjätte.

LIF Lindesberg – RP IF Linköping 45-31
En målfylld match, minst sagt, men också en säker seger för hemmalaget Lindesberg. Redan i halvlek var vinsten i princip klar för hemmalaget, då de skaffat sig en stabil elvamålsledning under de första 30 minuterna.

RP behåller i och med förlusten sin plats näst sist i tabellen, och fortsätter sin kamp om kvalplatserna i den nedre delen av tabellen. Lindesberg behåller även de sin plats i tabellen.

Tabell >>