Magnus Oscarsson Söder ny tränare för RP IF Linköping

Magnus Oscarsson Söder (v) och Kalle Matsson (h). Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån

Efter sex år som assisterande tränare bakom Kalle Mattsson i Hammarby lämnade Magnus Oscarsson Söder Bajen i våras. Nu har han ett nytt uppdrag klart.

ANNONS

RP IF Linköping blir nästa klubbadress för Magnus Oscarsson Söder som tar över som huvudtränare efter Patrik Olsson. 37-åringen har varit assisterande tränare för Hammarby under sex säsonger bakom Kalle Mattsson och har samlat erfarenhet under många år inom handbollen.

– Det ska bli kul med ett eget lag och bestämma lite själv. Klart att man genom åren funderat på idéer och vad man skulle göra med laget om man varit huvudtränare, säger Magnus Oscarsson Söder till Corren.

Den egna spelarkarriären startade i klassiska Sannadals SK och där inledde han också sitt ledarskap. Ett urval av ledaruppdrag:

-Sannadals SK P91 (med Gunnar och Nisse Pettersson samt Gustaf Hallén)
-Stockholms stadslag P92
-BK Söder
-Djurgårdens IF HF
-HK Tyrold
-Hammarby (juniorer och assisterande i A-laget)

Patrik Olsson lämnar alltså positionen som huvudtränare men stannar i RP som sportchef. Han säger såhär om sin efterträdare till klubbens hemsida:

– Vi är mycket glada att kunna presentera Magnus Oscarsson Söder som ny herrtränare inför kommande säsong. Magnus har samlat på sig en massa erfarenheter från Handbollsligan och kommer nu dela med sig sina kunskaper till RP. Denna signering är ytterligare ett steg i rätt riktning för föreningen.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here