Linus Pellas till AIK

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

AIK fortsätter sin värvningskampanj. Solnalagets senaste tillskott är kantliraren Linus Pellas, senast i HK Silwing-Troja, skriver klubben på sin hemsida.

Vänstersexan Pellas, 28, är en tydlig tillgång med gott om erfarenhet från Allsvenskan och division 1. Genom att klä sig i svartgult kommer han också till ”rätt klubb” enligt egen preferens.

– Sedan jag var liten så har jag drömt om att få dra på mig AIK-tröjan så när Gustav (Rydergård) ringde var det givet att tacka ja. Jag hade hört mycket gott om laget och killarna har verkligen infriat mina förväntningar. Jag har fått ett fint mottagande och kommit bra in i gänget redan. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans under den kommande säsongen, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Rydergård konstaterar att han slog en signal vid rätt tillfälle.

– Jag frågade Linus om det var dags att komma hem och det tog två sekunder för honom att bestämma sig även om han aldrig varit här förut. Vi kommer ha jättemycket nytta av honom och jag vet att han som AIKare brinner för att få ta på sig tröjan. Han har en fin teknik och är en klassisk måltjuv, säger han till klubbsajten.

Länk: AIK värvar Linus Pellas!