LIF Lindesberg ger unga målvakter chansen

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Robert Mjörnander hade tidigare signerat ett nytt kontrakt. Därefter var det Ludvig Mattssons tur att skriva på för säsongen 2020/21. Lindesberg satsar därmed på en 21-åring och en 19-åring mellan stolparna i Allsvenskan.

Den spännande duon kommer långtifrån oprövade till uppgiften. Mitt under den nyss avslutade säsongen fick den erfarne keepern Marcus Mattsson sätta stopp med knäskada.

Sedan dess har Ludvig Mattsson och Robert Mjörnander turats om i målet. Så blir det även fortsättningsvis med de färska avtalen, som LIF:s hemsida kommunicerat, på plats.

Mattsson kan se fram emot sitt tredje år på allsvensk nivå medan Mjörnander tagit utvecklingsvägen från klubbens farmarlag LIF Blå.

Ricky Axarp Nordahl kommenterar målvaktsvalen:

– Vi tycker att Robert och ”Ludde” gjorde en godkänd vår, och problemet med våra insläppta mål var inte där. De är två unga och ambitiösa målvakter, men de behöver lära sig lite mer om vilken nivå som förväntas av en professionell handbollsspelare. Där har de en bit kvar, och det är vårt ansvar att hjälpa dem i det, säger han till Nerikes Allehanda.

Klubbchefen utesluter dock inte fler förstärkningar på positionen.

– Just nu är ingen målvakt på väg in, men vi har sagt till Robert och ”Ludde” att om det dyker upp någon vi har ekonomiska förutsättningar att ta in och som vi tycker är bättre utifrån erfarenhet och cv så kan det hända något, säger han till NA.