Lägesrapport från HIF Karlskrona – mittsexa kvar innan truppen är klar

Gustaf Banke. Foto: Christoffer Borg Mattisson/ Svenska Handbollslandslaget.

Botten i Handbollsligan ska bli toppen i Allsvenskan. Iallafall i synen från Karlskronas sportsliga ledning. Mikael Sandström i sportgruppen utvecklar tankarna om truppen för klubbens hemsida.

– Vi har minst två spelare på varje position vilket gör att konkurrensen kommer öka på alla positioner jämfört med tidigare år, det känns mycket bra, säger Sandström till hemsidan.

De tunga avskeden från Nicklas Grundsten och Johannes Sandgren går inte att bortse från. Karlskrona har ändå behållit stora delar av stommen och hoppas få bra sving med totalt tio nyförvärv.

Målvaktsparet håller nivån för eliten, enligt Sandström.

– Ofta pratar man om att man behöver två bra målvakter. Med Uros Tomic och Gustaf Banke har vi ett grymt par där Robban har olika möjligheter beroende på motstånd. Vårt målvaktspar bör vara bäst i serien, säger han till klubbens hemsida.

Truppen ska vara klar, så när som på en linjespelare där jakten pågår med ljus och lykta.

– Vi har i dagarna fått nej från två svenska mittsexor. En av dem med meriter från tyska Bundesliga. I båda fallen pga familjeskäl. Lite synd, men det är så det är och vi jobbar vidare. Vi har nu börjat titta mot utlandet där vi har vissa spår. Vi har ingen panik, det ska bli rätt, säger Sandström i HIF:s sportgrupp till klubbens hemsida.

Länk: Läget i truppen med sportgruppen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here