Kungälv vann trots bekymmer mot Kärra

Pontus Ward Wiklund följer sitt klubblag på avstånd under VM. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Planen att haka av Kärra HF blev lite hackig i praktiken. I det minsta kunde Kungälvs HK knipa två poäng via 22–25 på tavlan och åkte hem från tisdagsderbyt med tangerat tätresultat.

Det var inte helt lätt för Kungälv från toppskiktet att nå fram mot Kärra i bottenregionen. Bortaförsvaret stod emellertid starkt och Hannes Rybo skiljde sig från mängden i offensiven som pålitlig skytt.

Kärra hade ett knappt försprång i slutet av första halvlek och höll sig kvar i den tajta matchbilden trots att gästerna stod för ledningsmålen efter paus. Philip Otterberg nätade fem gånger i hemmalaget, ändå en bit från Rybos förnäma utdelning med nio fullträffar.

– Ibland går de in. Vi har många som kan avgöra, idag fick jag in några och det är skönt. Men spelet gick lite i stå idag, vi fick inte riktigt till det. Till slut lyckades vi ändå hitta strategier för att vinna. Det är en styrka vi har i laget, som vi har haft i många matcher, sade matchvinnaren till Kungälvsposten.

Rybos sista skott i mål förkunnande 22–25 med cirka 15 sekunder kvar, en definitiv signal efter några rätt röriga minuter mot slutet.

Kärra HF–Kungälvs HK 22–25 (12–12)