Kungälv separerade sig från botten – vann målrikt möte mot Amo

David Larsson, Kungälvs HK. Foto: Michael Erichsen

Igår var det ställningstagande i herrallsvenskan i mittenmöttet mellan Kungälv och Amo. Där var hemmalaget Kungälv starkast och fortsatte sin fina hemmaform efter en målrik vinst med 38-33 (20-15).

Det är flyt i spelet för Kungälv, trots en storförlust senast mot Lindesberg med 24-37. Men på hemmaplan tog de gröna igår sin tredje raka seger.

För motståndet stod Amo, som bara vunnit en av sina fem senaste matcher. Och gästerna hängde på långt i första halvlek innan Kungälv ökade takten sista tio och vann halvleken med 20-15.

Förre Redbergslid-spelaren Daniel Wester och förre Hallby-spelaren Adam Jöhnsson (med Kungälv som moderklubb) var målfarligast för hemmalaget med sina åtta pytts var. Även målvakten David Larsson var målfarlig för Kungälv och inledde målskyttet i andra halvlek.

Kungälv hade sen kontroll på händelserna matchen igenom och tog två tunga poäng för att kunna gå förbi Tyresö upp som nia, och ge lite andrum nedåt mot jagande Torslanda på den sista kvalplatsen. Amo stannar kvar på sjundeplatsen efter sin tredje raka bortaförlust.

Matchprotokoll >>
Tabell >>