Korsbandsskada för Jeff Tollbring – säsongen över

Jeff Tollbring. Foto: Bosse Andersson

Rimboikonen Jeff Tollbring åkte på en allvarlig smäll i seriematchen mot Boden. Efter undersökning är det tuffa scenariot klart. I Norrtelje Tidning berättar niometaren om karriärens värsta skada.

Den äldre handbollsbrodern Tollbring är en välkänd profil med många år i Rimbotröjan. Årets säsong är inget undantag, 33-åringen har satsat hårt och skjutit bra, fram till det olyckliga ögonblicket för någon vecka sedan.

– Det är som det är. Det är ju en tuff sport, men samtidigt väldigt oturligt att åka på en sådan skada i slutet av säsongen. Så det kommer att bli en lång rehabprocess, men det är bara att gå på det igen.

– Sedan får man se hur lång tid det tar, men jag känner verkligen drivet att vilja komma tillbaka, säger han till Norrtelje Tidning.

Istället för att försöka hjälpa klubblaget upp på övre halvan i Allsvenskan väntar knäoperation för Tollbring. Han går samma väg som lillasystern Cassandra som upplevt och återhämtat sig efter två knäskador.

– Det gick ju rätt fort för henne, så tanken är att jag ska opereras och sedan applicera hennes recept på min skada för att komma tillbaka så fort som möjligt. När hon berättade hur hennes rehab har sett ut så blev jag peppad direkt och ville bara kliva in i gymmet. Sedan kan ju inte jag, som är äldst av syskonen, vara den som kliver av handbollen först, säger Jeff Tollbring till Norrtelje Tidning.

Länk: Tollbrings mardröm – korsbandet av: ”Ska komma tillbaka starkare än någonsin”