Klubbytet klart för Daniel Wester

Daniel Wester. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Uppgifterna under torsdagen visade sig stämma. Kungälvs HK meddelar att Daniel Wester tar farväl i Redbergslids IK och blir en man för den allsvenska klubben kommande säsong. – Jag kan få en stor roll, sen är det upp till mig att leverera, säger han till Handbollskanalen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Wester, med en gedigen bakgrund i Göteborgshandbollen går alltså över kommungränsen.

– Kungälv visade tidigt intresse och verkar satsa lite inför nästa säsong, säger han.

Hur ser satsningen ut?

– De vill mer, min förhoppning är att vi ska nå kvalplats till Handbollsligan. Sen är det en välmående förening som har etablerat sig, nu är det dags att ta nästa kliv.

Samtidigt lämnar du Redbergslid efter fyra säsonger?

– Jag har haft en dialog med RIK under året. De ville ha kvar mig men kunde inte erbjuda ett kontrakt i nuläget. Istället för att vänta ut dem tog jag det här beslutet.

Spel i Allsvenskan väntar. Niometaren ser poänger och personliga utmaningar med att kliva ner i seriesystemet. Plus att han trots allt behåller bopålarna i Göteborg.

– Det var två andra klubbar i Handbollsligan som hörde av sig, men från andra städer. Jag känner inte för att flytta, har min sambo och trivs här.

– Visst, det är ett steg ner, men handbollsmässigt får jag antagligen en större roll än vad jag haft detta året. Jag är inte 18 år längre och står på tillväxt, sen kan jag utnyttja min rutin och tempot från Handbollsligan, säger Wester.

Kungälvtränaren Robert Fasnacht kommenterar:

– Vi är mycket nöjda med att få in Daniel i laget. I Daniel får vi en spelare med erfarenhet från flera års spel i Handbollsligan och som kan tillföra vårt unga lag rutin och spetskvalitet. En väldigt skicklig tvåvägsspelare med ett härligt driv och inställning i sitt spel. Med Daniel i laget får vi in en vinnarskalle av rang, vilket passar in perfekt hos oss då vi spelar med mycket hjärta och känslor, säger han till klubbens hemsida.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here