Klart: Jesper Östlund tar över Hallby

Jesper Östlund. Foto: IF Hallby HK

Det ryktades om IFK Skövde som ny klubbadress för en av Sveriges mest talangfulla tränare. Istället kommer Jesper Östlund att träna Hallby från och med nästa säsong.

I förra veckan ryktades det alltså om Handbollsligan och IFK Skövde för Östlund, som just nu tränar Skånela. Men det blev ingen flytt till Skövde – nu har Östlund gjort klart med Hallby, topplag i Allsvenskan.

– Hallby är en förening på frammarsch som har höga ambitioner i linje med mina egna. Klubben är redo organisatoriskt och det stora målet kommer vara att ta Hallby till Handbollsligan. Jag ser fram emot att sätta min prägel på laget och tillämpa mina idéer. Som tränare står jag framförallt för engagemang och älskar det destruktiva spelet i defensiven. Jag är förväntansfull till att lära känna föreningen och att påbörja ett lagbygge inför nästa säsong, säger Jesper Östlund till Hallbys hemsida.

Jesper Storm är ordförande i Hallby och säger så här om klubbens nye tränare.

– Jesper är en tränare som vi i Hallby kommer få stor glädje av. Jesper kommer med sin kunnighet, personlighet och sitt engagemang bidra till att handbollen i regionen får en rejäl vitamininjektion som vi verkligen är positiva till.

Jesper Östlund har skrivit på ett treårskontrakt med den allsvenska seriefyran och lämnar ett Skånela som jagar några positioner bakom.

– Det är blandade känslor hos mig just nu, å ena sidan är jag oerhört lycklig att jag har fått den här möjligheten och utmaningen att bli huvudtränare i en elitklubb på frammarsch, å andra sidan gör det verkligen ont i själen att lämna klubben i mitt hjärta. Jag har så många fina minnen härifrån som jag kommer titta tillbaka på med glädje! Jag önskar min moderklubb, mina spelare och min kompanjon Jimmy Karlsson all lycka i framtiden och jag är övertygad om att klubben har alla möjligheter att ta nästa steg på handbollskartan!
Nu är allt fokus hos mig att avsluta den här säsongen på ett så bra sätt som möjligt och det vore verkligen pricken över i:t att få avsluta med ett kval till Handbollsligan med gänget, säger Östlund till Skånelas hemsida. 

Hallby presenterar samtidigt en ny ungdomsansvarig i klubben. Kim Shepherd kommer att anställas den 1 maj.