Kenny Hurtig fortsätter i VästeråsIrsta

Kenny Hurtig. Foto: Stefan Lindgren, Lindgrens sportfoto/VästeråsIrsta.

VästeråsIrsta har rustat klart till comebacken i Allsvenskan. Återstår bara för klubben att meddela kulturbäraren Kenny Hurtigs signatur över nästa säsong.

Hurtig håller en vakande blick över hela vänsterkanten. Oavsett om det handlar om Allsvenskan eller en lägre division lämnar 28-åringen ingenting åt slumpen.

– Han är väldigt noga med sin träning, kost och matchförberedelse vilket också smittar av sig på våra yngre spelare.

– Kenny hade ett fint föregående år och visade verkligen vilken stabil och duktig handbollsspelare han är. Han tog kliv i sin målproduktion och hade flera matcher där han hamnade i topp i målproduktionen, vilket är viktigt för en kantspelare, säger sportchefen Andreas Bamberg till klubbens hemsida med kontraktet klart.

Hurtig kliver in förberedelserna fullt ut och menar att VI är mentalt redo för nivåhöjningen.

– Lagets prestation föregående säsong var bra och det var en rolig resa, även fast vi gick obesegrade genom serien hade vi så pass högt i tak att vi efter vissa matcher diskuterade och kritiserade vad vi kunde gjort bättre då vi inte alltid var nöjda med enbart en vinst. Detta tillvägagångssätt tror jag kommer att gynna oss kommande säsong, att hela tiden ha detta utvecklande mindset och hela tiden sträva efter att bli mer enhetliga istället för att vara nöjda, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Kenny Hurtig förlänger med VästeråsIrsta HF!