Kärra HF med uddamålsseger mot HK Aranäs

Isak Boström, Kärra HF. Foto: Kärra HF

Det var en målglad och jämn kamp mellan Kärra och Aranäs igår tisdag. Ett hemmalag som var i förarsätet nästan hela matchen och ett bortalag med en svag försvarsinsats.

Allsvenska Kärra HF tog en fin seger hemma mot HK Aranäs, som kommande säsong huserar i Handbollsligan. Aranäs hade spelat två träningsmatcher innan mötet, med ett facit på två vinster mot Redbergslid och Varberg. Kärra, som blandat och gett i inledningen på försäsongen satte dock stopp för Aranäs vinstsvit.

Kärra hade ett målmässigt övertag matchen igenom och i andra halvlek ledde det gulsvarta laget med sex bollar. Aranäs hämtade dock upp delar av ledningen men orkade inte ta sig upp till likaläge. Matchen slutade 33-32.

Matchen bästa målskytt blev Kärras Simon Källström med 8 mål. Ett glädjande besked för Kärra som gjorde ett stark match mot ett bra motstånd. Aranäs tränare Jerry Hallbäck var inte nöjd med sitt lags prestation.

”Beteendet försvarsmässigt var idag under all kritik, lojt och stillastående samt ofta utan kampmoment, Kärra spelarna fick skjuta alldeles för enkelt förbi. Efter pausvilan blev det lite bättre och det ledde till en hel del enkla kontringsmål framförallt, men totalt sett var detta en riktigt blek insats.”, skriver tränaren på klubbens hemsida.

Källor: Kärra HF, HK Aranäs