Karlskrona kvitterade mot Amo i sista sekunden

Erik Borgenhäll. Foto: Torbjörn Sunesson/HIF Karlskrona.

Jämnt, tajt och dramtiskt – så var toppmötet i Allsvenskan mellan Amo HK och HIF Karlskrona. Amo hade kommandot men Karlskrona fick sista ordet då Viktor Ahlstrand kvitterade på straff i matchens sista sekund.

En riktigt jämn och tuff match där Amo givetvis ville haka av HIF Karlskrona i jakten på att säkra kvalspel till Handbollsligan. Och visst blev matchen så dramatisk som alla hade hoppats på.

Lagen bytte ledning med varandra flera gånger om under matchen, men på slutet såg det trots allt ut som att Andreas Stockenberg och hans Amo skulle ta hem det. Mathias Mark Pedersen gjorde 18–17 med lite mer än sex minuter kvar och sedan följde en avslutning där båda lagen hade förtvivlat svårt att göra mål.

Amo hade dock allt i egna händer och med tio sekunder kvar och ledning hade laget bollen i sin ägo. Men en felpass senare och Mark Pedersen tvingades dra ner Carl Ekberg varpå ett direktrött kort och straff följde. Viktor Ahlstrand pallade för trycket och satte dit kvitteringen till 18–18 – ett mål som kan komma att betyda mycket för Karlskrona.

Tabelläget i toppen av Allsvenskan ser ut så här:

1. HK Aranäs, 36 poäng
————————–
2. Hammarby HF, 34
3. Skånela IF, 30
4. Amo HK, 28
————————–
5. HIF Karlskrona, 27
6. Kungälvs HK, 26