Jumbon VästeråsIrsta överraskade Aranäs – andra raka segern

Det ser ljusare ut för VästeråsIrsta därnere i botten. Igår tog laget sin andra raka seger när man hemmaslog fjolårets Handbollsliga-lag Aranäs efter med 26-20 (13-6). 

VästeråsIrsta hade inte en enda vinst i årets Herrallsvenskan efter elva omgångar. Nu har laget hämtat ihop tre vinster på de fem senaste matcherna. De två första kom mot tolvan Anderstorp och igår mer överraskande mot femman Aranäs.

– Det är riktigt kul för hela laget att vinna denna match. Det är försvars- och målvaktsspelet som gör det och den kylan killarna visar i 60 minuter, säger VästeråsIrstas tränare Leo Ekblom på klubbens hemsida efter matchen.

Framförallt i den första halvleken var försvarsspelet omutligt hos hemmalaget. Aranäs hade väldiga problem att få in bollen bakom en storspelande Nicklas Åsberg och Västerås tog ledningen med 13-6 i halvtid.

– Som jag sa tidigare så var försvarsspelet till 100% på topp idag. Och Nicklas vad ska man säga, det är nog den bästa match Nicklas gjort i Vi tröjan. Så himla kul för honom, säger Leo Ekblom på hemsidan.

I den andra halvleken höll hemmalaget de jagande gästerna på avstånd och slutsiffrorna skrevs till 26-20, där VI:s vänsterkant Kenny Hurtig blev bästa målskytt i matchen med sex strutar.

I nästa runda väntar en viktig match i bottenstriden för VästeråsIrsta som åker till elfteplacerade Amo. Aranäs har å sin sida en tuff match i toppen där man gästar tvåan Varberg redan nu på onsdag.

Resultat från gårdagens matcher i Herrallsvenskan:
Helsingborg – Tyresö 31-26 (17-14)
Skånela – Anderstorp 25-19 (11-8)
Lindesberg – Amo 30-24 (14-9)

Matchprotokoll >>

Tabell >>