Jonatan Wilthorn jobbar vidare i OV Helsingborg

Jonatan Wilthorn. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

OV Helsingborg tappar en hel del kvalitet på resan mellan Handbollsligan och Allsvenskan. En som ställer upp för laget även nästa säsong, och nästa, är Jonatan Wilthorn.

Wilthorns försvarskunskaper är redan väl testade i samspelet med lagkamrater och motståndarnas försök att knäcka OV centralt. 27-åringen gick från Lugi HF några mil norrut 2013, inför den nionde säsongen i Helsingborg lär han få mer att göra över hela planen.

– I och med förlängningen med ”Willy” så kommer vi få ett riktigt stabilt mittlås tillsammans med Eric Westergren. Willy visade stundtals under förra säsongen att han har kvalitéer framåt som M6a och i år kommer han få större ansvar som tvåvägsspelare och det ska bli spännande att se hans utveckling som M6:a, säger tränaren Toni Johansson i ett pressmeddelande.

Wilthorn ska själv, enligt samma utskick vara inne i vårrutinerna med tuff träning.

– Nu kör vi hårt, för kommande säsong ser jag extra fram emot! En intressant föryngring av truppen i kombination med rutin skapar härliga möjligheter. Vi skall tillsammans utveckla tempo, trygghet och träffsäkerhet, alla viktiga detaljer i nästhögstaligan som blir nästa hållplats, säger han.