Joakim Bååk sugen på mer spel i Lindesberg

Joakim Bååk. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Comebacken i den orangea tröjan gav stöttepelaren blodad tand. LIF Lindesberg skickar starka signaler när Joakim Bååk lägger till ett år i karriären.

Ända från ungdomsåren till elitserien och den nuvarande allsvenska verksamheten har Bååk varit en ledande kraft i Lindesberg. Rollen i lagen av olika årgångar har varierat, i vintras blev det återkomst när klubben kallade i en tung skadesituation.

När vi skriver 2021/22 kommer niometaren vara redo att bidra med massor av erfarenhet.

Därmed inte sagt att han tänker göra avkall på vinnarviljan.

– Jag sa tidigare att det är kul att spela handboll, men egentligen är det att lyckas prestera bra handboll och att vinna matcher som är kul. Så det är vad jag förväntar mig av säsongen. Men jag har verkligen insett att jag har jobb att göra på gymmet. Jag ser fram mot försäsongen och att jobba hårt så att jag skapar mig så bra förutsättningar som möjligt fysiskt för att kunna prestera när säsongen drar igång, säger han till klubbens hemsida.

Bååk får också sällskap av ett par nyligen presenterade lagkamrater. Kedjekamraten Robin Johansson är ny från RP IF och mittsexan Oskar Cosmo spelade senast i IFK Ystad.

— Jag tycker att det är dags att vi höjer målsättningen för oss själva. Vi har fortfarande en ung trupp men många unga spelare fick dra ett tungt lass förra säsongen och har gått stärkta ur det, säger Bååk apropå hela lagbygget.

Lindesberg har för närvarande tio spelare under kontrakt för nästa säsong.

Länk: Spelarnyhet A-herr: Joakim Bååk förlänger!