Jesper Nilsson överens med LIF Lindesberg – gör sin sjätte säsong

Jesper Nilsson (t.v.) laddar för skott. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

LIF Lindesberg har satt stora delar av truppen, så sent som i måndags föll ännu en bit på plats. Jesper Nilsson har oomtvistade kvaliteter som skytt och kan bredda kunnandet till defensiven, enligt Nerikes Allehanda.

Nilsson siktade mot krysset och prickade rätt 133 gånger den nyss avslutade säsongen. Fem säsonger i det orangea laget understryker hans betydelse över tid, nu går det även mot mer försvarsspel för 24-åringen.

– Det är hans och Stefans (Karlsson, ny huvudtränare) vilja att han ska vara med på hela banan nästa år. Det tror jag kommer att gynna både Jesper och oss, säger Ricky Axarp Nordahl till NA. Klubbchefen är synnerligen nöjd över signaturen.

– Jesper gör ingen hemlighet av att han vill spela en nivå högre upp, och under ett par års tid har det funnits flera klubbar som varit intresserade. Det här året är inget undantag. Men hans största mål är att spela i ligan med oss, och blir det så är det förstås fantastiskt – men annars är det ändå en bra drivkraft som gör att de andra måste hänga på honom vilket förhoppningsvis ger laget utveckling, fortsätter han till tidningen.

Med Nilsson klar har Lindesberg totalt 16 spelare på lönelistan för 2020/21. Förlusten av playmakern Albin Järlstam blir ett avbräck, annars har de befintliga spelarna förlängt i parti och minut.

Länk: Nyckelspelare förlänger med Lif Lindesberg: ”Ett hot på djupet som ingen annan i laget riktigt är”